Doktora çalışmalarını Prof. Dr. M. Lütfi ÖVEÇOĞLU danışmanlığında ve Doç. Dr. Duygu AĞAOĞULLARI eş danışmanlığında, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Doktora Programında gerçekleştiren Yük. Müh. Sıddıka MERTDİNÇ-ÜLKÜSEVEN, “Iron Based Magnetic Nanoparticles: Synthesis Using Different Production Methods, Encapsulation with Silica/Graphene, Characterization and Performance Tests” başlıklı tez çalışmasını başarıyla sunarak “Doktor” ünvanı almaya hak kazanmıştır.

doktora-mezuniyet-3-may-1

doktora-mezuniyet-3-may-2

doktora-mezuniyet-3-may-3

İTÜ Prof. Dr. Adnan Tekin Malzeme Bilimleri ve Üretim Teknolojileri UYG-AR Merkezi

atum-bina

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin güçlü bilimsel birikiminden valtyapı imkânlarından faydalanarak geliştirdiği projelerle ülke sanayiine ve endüstrisine destek olma amacını taşıyan Merkez, karakterizasyon cihazları ve uzman kadrosu ile de üniversitelerimiz, araştırma kurumlarımız ve endüstrimiz için hizmet sunmaktadır. 

Günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak çeşitli yüksek teknoloji seramik ve kompozitlerinin geliştirilmesi, test ve karakterizasyon alt yapısının oluşturulması amacıyla 950 m2 kapalı alanda kurulu olan Merkezde, numune hazırlama laboratuvarı, kimyasal analiz laboratuvarı, Atomik Absorbsiyon Spektroskopisi (AAS), X-Işınları Difraktometresi (XRD), Optik E misyon Spektrometresi (OES), Cıvalı Porozi metre, EPMA, SIMS, ICP, Mikro Sertlik Ölçüm, Egzoz Emisyon Ölçüm,  Egzoz Partikül Ölçüm cihazları gibi karakterizasyon ekipmanlarının yanısıra, DC magnetron sputtering ve RF gibi ince film kaplama sistemleri ve çeşitli yüksek sıcaklık fırınları bulunmaktadır.